Terug naar aanbod

€ 11.50

Winkelwagen
Frankrijk

Deux Roches, PLANT B VdF 2021

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Vin de France

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Deux Roches is een wijndomein dat gelegen is in de Mâcconais, het meest zuidelijke punt van Bourgogne. Ze maken er wijnen onder de appellatie Mâcon, St-Véran en Pouilly Fuissé, allen gemaakt van de Chardonnay-druif. Een uitstekend domein die prijs-kwaliteit erg mooie wijnen maakt. 
Gezien men in Bourgogne de laatste jaren fel getroffen werd door voorjaarsvorst en hagelbuien in de zomer is er een ernstig tekort aan druiven om de capaciteit te behouden. Gelukkig heeft dit domein nog een 2de wijngoed "Altugnac" in Limoux (Languedoc). In deze streek staan de wijngaarden van de chardonnay op 400m hoogte en verkrijgt men uitstekende chardonnay. 
Het idee om druiven uit de Limoux naar Bourgogne te brengen om de lege vaten te vullen werd in 2021 concreet vanwege de hevige vorst in de lente. PLANT B 
Omdat we zelf reeds (uitstekende) wijnen van Altugnac in het gamma hebben, vonden we dit alvast een prima idee. Na de degustatie waqren we nog meer overtuigd ! Deze 100% chardonnay komt van wijngaarden die op 450m hoogte liggen en dus genieten van de koele nachten in de heuvels. Na het gistingsproces heeft men het sap naar Bourgogne getransporteerd en daar onderging de wijn een houtopvoeding van 12 maanden. In de neus zijn er aroma's van lichte brioche, rijp fruit en citrus. Een volle aanzet in de mond met een frisse toets en een finale 'saline'. Meer info op www.collovrayterrier.com


Gerecht

Serveer deze Plant B aan 7° bij visgerechten met lichte saus, kaas, of een hartig slaatje.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie