Terug naar aanbod

€ 18.50

Winkelwagen
Frankrijk

Deux Roches, Saint-Véran Tradition 2022

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Saint-Véran

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3 tot 4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

De appellatie Saint-Véran situeert zich in het zuidelijk deel van Bourgogne, de Mâconnais. Het is hier dat men voor het eerst de warme wind van het zuiden kan voelen. De witte wijnen worden gemaakt van chardonnay en de wijngaarden omarmen de appellatie Pouilly-Fuissé. Lange tijd werd de appellatie aanzien als het kleine broertje van de Pouilly. Toch zijn er een aantal producenten die met hun Saint-Véran kunnen wedijveren met de hoger geklasseerde Pouilly-Fuissé. Deze cuvée van het huis Deux Roches is een uitstekend gemaakte wijn. De wijn rijpt op inox en wordt niet op eik gelagerd. Zo kan deze wijn tenvolle zijn fruitig karakter benutten. Zijn aroma's van ananas en een zekere mineraliteit typeren de wijn. Fris en fruitig in de mond met een opmerkelijke frisheid in de finale. Een mooi gebalanceerde wijn die menig wijnliefhebber kan charmeren. www.collovrayterrier.com


Gerecht

Serveer aan 8° bij lauwe kreeft, bij een kabeljauw met witte wijnsaus of een slibtongetje met een sausje van mosselen en garnalen afgewerkt met een witte wijnsaus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie