Terug naar aanbod

€ 13.75

Winkelwagen
Frankrijk

Dom. Des Amadieu Cuvée Blanc de Gris 2023 BIO

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: IGP Méditerranée

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Roussanne, carignan gris

Het domein van de familie Houser ligt in de zuidelijke Rhône in de appellatie Cairanne die recent gepromoveerd is naar Cru uit de Rhône (zoals Gigondas, Vacqueyras, Châteauneuf, ...). 
In de zuidelijke Rhône-vallei worden meer rode wijnen dan witte gemaakt. Toch kan men van de regionale druiven zoals hier, roussanne en carignan mooie witte wijnen maken. Domaine des Amadieu werkt volledig biodynamisch met respect voor de terroir en de passie voor de wijnen. De druiven worden handgeplukt waarna de wijn traditioneel wordt opgevoed. Deze Blanc de Gris is een frisse Rhône-stijl. De roussanne zorgt voor de body en de structuur terwijl de carignan blanc het fruitg karakter aanbrengt. De wijn is niet erg expressief maar we ontdekken toch aroma's van pompelmoes, rijp fruit en citrus. De mond is speels en levendig gecounterd door rijpe smaken die de wijn lengte geven. Meer info op www.domainedesamadieu.com


Gerecht

Serveer aan 7° als aperitief met hapjes, bij gebakken vis met saus en bij gevogelte.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie