Terug naar aanbod

€ 7.95

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Chiroulet Sauvignon Gascon 2022

Producent: Familie Fezas

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Côtes de Gascogne

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sauvignon blanc

Dit familiedomein bestaat reeds 150 jaar en ligt in het zuidwesten van Frankrijk nabij de Gers. De famillie Fezas nam in 1993 het roer in handen en vormde dit domein om in een modern en aantrekkelijk Châ¢teau. De wijngaarden situeren zich op de hoge flanken van de heuvels die bovendien zuidgericht zijn. Belangrijk om voldoende rijping van de druiven te hebben in deze streek.
Deze cuvée is gemaakt van 100% sauvignon blanc. De bodem van de wijngaard bevat vooral kalksteen wat ideaal is voor frisse witte wijnen. In combinatie met de invloed van de Pyreneeën en de Atlantische oceaan  is dit de ideale terroir voor deze wijn.
De neus is expressief met aroma's van witte bloesems, appel en mineralen. De mondstructuur is strak met frisse toetsen die mooi samngaan met het vele fruit. Een verrassend mooie sauvignon uit deze streek ! Meer info op www.chiroulet.com


Gerecht

Serveer aan 6° bij grillades, slaatjes, koud visgerechten of als apero.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie