Terug naar aanbod

€ 23.50

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Chiroulet Terra Nostra 2016

Producent: Famille Fezas

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes de gascogne

Alcoholgehalte: 14 %

Bewaarkracht: 7-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Tannat, merlot

Dit familiedomein bestaat reeds 150 jaar en ligt in het zuidwesten van Frankrijk nabij de Gers. De famillie Fezas nam in 1993 het roer in handen en vormde dit domein om in een modern en aantrekkelijk Châ¢teau. De wijngaarden situeren zich op de hoge flanken van de heuvels die bovendien zuidgericht zijn. Belangrijk om voldoende rijping van de druiven te hebben in deze streek.
Terra Nostra is het paradepaardje van de trotse familie. Hij is gemaakt van 70% tannat en 30% merlot. We kennen de tannat-druif van de wijnen uit Madiran. Deze druif zorgt voor structuur in de wijn en geeft de wijn karakter. De zachte merlot zorgt ervoor dat de kantjes worden afgevijld en de wijn een zekere souplesse krijgt.
De wijn kleurt erg dieprood in het glas en bij het walsen ontdekken we de aroma's van  donker fruit, perper en een vleugje hout. In de mond proeven we een intense wijn met veel fruit die de aanwezige tannine omarmd en zachter maakt. Terra Nostra wordt aleen gemaakt in de topjaren en dat proef je . Deze karakterwijn heeft gerafineerde tannines die in balans zijn met het sap van het fruit. Meer info op www.chiroulet.com


Gerecht

Karafeer de wijn een halfuurtje vooraf en geniet aan 18° bij rood vlees, wild of een lamsbout in de oven.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie