Terug naar aanbod

€ 46.65

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine d'Henri, Chablis 1CrFour Héritage2019

Producent: Famille LaRoche

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Chablis Fourchaume 1° cru

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 10-15 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Chablis behoort tot de Bourgogne-wijnen maar ligt geografisch noordwestelijk van Beaune of Nuits-St-Georges. In Chablis worden wereldbefaamde wijnen gemaakt van de chardonnay-druif die gekenmerkt worden door hun frisheid en mineraliteit. Michel Laroche is een begrip in de streek. Enkele jaren geleden verkocht hij zijn 'imperium' en bouwde een nieuw, kleinschalig project om zijn nakomelingen op weg te zetten kwaliteits-Chablis te maken, verbonden met zijn terroir en uitmuntend in zijn smaak. De punten die de wijnen de laatste jaren scoren in diverse wijngidsen liegen er niet om : deze familie maakt topwijnen. Chablis Fourchaume 1er Cru betekent dat de wijn afkomstig is van wijngaarden die erkent zijn als 1er Cru die de naam Fourchaume draagt. ! Zo heb je meerdere 1er Cru benamingen waarvan Fourchaume toch tot één van de beste gerekend wordt. Deze Heritage is de topcuvée van het domein. De wijn rijpt voor 67% in cuves en 33% op barriques van 228lit. Manuele pluk, alleen de beste druiven worden bij een eerste passage gebruikt. Meer info op www.ledomainedhenri.fr


Gerecht

Genieten aan 10-12° bij de fijnste visgerechten van de chef@home ! Na veroudering ook te combineren met gevogelte en kaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie