Terug naar aanbod

€ 48.90

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Gassier, Grenache de Bek BIO 2016

Producent: Michel Gassier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Costières de Nîmes

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache, mourvêdre

Wijnmaker Michel Gassier komt met Grenache de Bec terug naar een regio in de buurt van Nîmes die uitgestorven leek. Een streek waar de wijn het cement was tussen mensen en ze bijeen bracht om te praten en te feesten. De verdwenen identiteit van de mensen en het plezier van het leven, wil Michel terugbrengen door te investeren in deze mooie terroir. Een nobel doel dat resulteert in een authentieke wijn die bovendien biologisch gecertifieerd is. Deze Grenache de Bek is een speciale cuvée die slechts in de beste jaren wordt gemaakt. Hij is gemaakt van 97% oude grenache en 3% mourvêdre. De wijnstokken staan op een speciale locatie in de Camargue en behoort tot één van de oudste wijngaarden in de regio.
Na de manuele pluk macereert het sap gedurende 30 dagen en verdwijnt dan 1 jaar op 500 lit vat sur lie. Daarna volgt nog een extra 6 maanden rust op betonnen cuves om de wijn tot rust te laten komen.
In het glas proeven we de pure grenache met aroma's van framboos, typische zuiderse kruiden (garrigues) en een mooie mineraliteit. In de mond proeven we een fijne wijn met puur fruit en fijne tannine. Geef de wijn wat tijd in een groot glas of karafeer even vooraf. info op www.michelgassier.com


Gerecht

Serveer aan 16-17° bij lamsvlees, een filet van everzwijn of hert en na enkele jaren rijping bij kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie