Terug naar aanbod

€ 15.35

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Gassier, Nostre Pais blanc BIO 2021

Producent: Michel Gassier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Costières de Nîmes

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache blanc, viognier, roussane

Wijnmaker Michel Gassier komt met deze Nostre Païs terug naar een regio in de buurt van Nîmes die uitgestorven leek. Een streek waar de wijn het cement was tussen mensen en ze bijeen bracht om te praten en te feesten. De verdwenen identiteit van de mensen en het plezier van het leven, wil Michel terug brengen door te investeren in deze mooie terroir. Een nobel doel dat resulteert in een authentieke wijn die bovendien biologisch gecertifieerd is. Deze cuvée is gemaakt van grenache blanc (90%) en wordt manueel geplukt. Na de oogst rijpt 50% 6 maanden sur lies in eiken vaten. De goudgele kleur vermoedt een wijn met diepte. Hij heeft bloemige aroma's, rijp en een vleugje mineraliteit. De mond verraadt de neus niet. Een frise aanzet met een fijne aroma's van bloemen en rijpe witte vruchten. De finisch kenmerkt zich door de fluweelzachtige afdronk doordrongen van frisse mineralige smaken. Een boeiend spektakel die ons doet verlangen naar een volgend glas ! Meer info op www.michelgassier.com


Gerecht

Serveer à 8-10° bij zeevruchten à la crème, kip of kalkoen, parelhoen of een gegrillde coquille met een safraansausje. Eveneens passend bij bergkazen (beaufort, vacherin).


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie