Terug naar aanbod

€ 15.35

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Gassier, Nostre Pais rouge BIO 2020

Producent: Michel Gassier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Costières de Nîmes

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 5-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache, carignan, mourvèdre, cinsault, syrah

Wijnmaker Michel Gassier komt met Nostre Païs terug naar een regio in de buurt van Nîmes die uitgestorven leek. Een streek waar de wijn het cement was tussen mensen en ze bijeen bracht om te praten en te feesten. De verdwenen identiteit van de mensen en het plezier van het leven, wil Michel terugbrengen door te investeren in deze mooie terroir. Een nobel doel dat resulteert in een authentieke wijn die bovendien biologisch gecertifieerd is. Deze cuvée is gemaakt van grenache (35%), carignan (25%), mourvèdre (20%), cinsault (15%) en syrah (5%) en wordt manueel geplukt. Na de oogst rijpt 50% 6 maanden sur lies in eiken vaten waarna hij ongefilterd wordt gebotteld. De kleur is violet. Na het walsen in het glas ontstaan geuren van kersen en zwart fruit. Een complexe en intense neus die in het glas voortdurend evolueert. In de mond is er meteen een exlosie van kruiden en zelfs cacao. Een volle mondstructuur die zijn finesse haalt op het eind met impressies van vers fruit, mineralen en fijne tannine. Geef de wijn wat tijd in uw glas of karaffeer vooraf! info op www.michelgassier.com


Gerecht

Serveer aan 17° bij lamsvlees met een kruidige, getomateerde saus. Een kalfsbiefstuk met boschampignons of een grillade van rood vlees met ratatouille.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie