Terug naar aanbod

€ 48.90

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Gassier, Syrah Brousson 2017 BIO

Producent: Michel Gassier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Costières de Nîmes

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Syrah, mourvêdre

Wijnmaker Michel Gassier komt met deze Syrah de Brousson terug naar een regio in de buurt van Nîmes die uitgestorven leek. Een streek waar de wijn het cement was tussen mensen en ze bijeen bracht om te praten en te feesten. De verdwenen identiteit van de mensen en het plezier van het leven, wil Michel terugbrengen door te investeren in deze mooie terroir. Een nobel doel dat resulteert in een authentieke wijn die bovendien biologisch gecertifieerd is. Deze syrah is een speciale cuvée die slechts in de beste jaren wordt gemaakt. Hij is gemaakt van 99% oude syrah en 1% mourvêdre. De wijnstokken staan op een speciale locatie net buiten Nîmes naast de Cevennes en behoort tot één van de oudste wijngaarden in de regio.
Na de manuele pluk macereert het sap gedurende 30 dagen en verdwijnt dan 2 jaar op 600 lit vat sur lie. 
In het glas ruiken we duidelijk de pepertoets, violet en cassis. In de mond proeven we een fijne wijn met veel fruit en frisheid. Geef de wijn wat tijd in een groot glas of karafeer even vooraf. Info op www.michelgassier.com


Gerecht

Serveer aan 16-17° bij lamsvlees, stoofpotjes of een kruidige cöte à l'os op de BBQ.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie