Terug naar aanbod

€ 10.95

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Authentique C du Rous 2022

Producent: Familie Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes du Roussillon

Alcoholgehalte: 14,5%

Bewaarkracht: 5-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Carignan, syrah, grenache

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat  al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

De wijnmaker heeft voor deze Cuvée 3 druiven geblend die afkomstig zijn uit 3 verschillende terroirs. De syrah (50%) komt van wijngaarden met zicht op de zee die duidelijk een frisse toets geven aan de wijn. De carignan (40%) is afkomstig uit Aspres aan de voet van de Pyreneeën en de grenache (10%)  van de Agly vallei die meer landinwaarts ligt. Na de gisting die 21 dagen duurt gaat 21% van de wijn voor 1 jaar in oude, gebruikte vaten en het overige sap in cuves. Het resultaat is een intens gekleurde wijn met een fijne neus van rood fruit, kruiden en frisse toetsen. Mooi verweven tannine in de mond met vooral het dominante fruit met een erg elegante afdronk. Een mooie assemblage van verschillende terroirs uit de Roussillon.

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Serveer aan 17° bij lamsvlees, gegrilde groentjes, zuiderse gerechten met looksaus, ratatouille,...


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie