Terug naar aanbod

€ 11.95

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Centenaire IGP CôtesCatal 2023

Producent: Familie Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Cötes Catalanes

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grrenache blanc, grenache gris, rousanne

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

De Centenaire heeft zijn naam niet gestolen want hij is gemaakt van 100- jarige druivenstokken. Deze staan in Canet en Roussillon , een dorp met zicht op de Middellandse Zee. Het is een assemblage van grenache gris en blanc met een 20% rousanne. Na de gisting rijpt de wijn voor 30% op nieuwe eiken vaten en laat men de overige 70% in stalen tanks met 4 maanden schilcontact.
Na het walsen in het glas komen de aroma's van citrus, bloemen en rijp wit fruit los. De smaak is genereus en vol met een erg mooie frisheid die de wijn doet opleven op het eind. Een pareltje !

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Serveer aan 7° in ene groot glas bij kaas, vis met een saus, paling of bij wit vlees (kip, kalkoen,....).


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie