Terug naar aanbod

€ 8.25

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Côté Floral IGPCôtesCatal 2022

Producent: Familie Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Cötes Catalanes

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Muscat, viognier

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat  al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

Deze Côte Floral is een allemans lieveling. Hij is gemaakt van een blend tussen muscat (90%) en 10% viognier. De aromatische muscat domineert de neus maar is opvallend discreet met geuren van roos, litchi en abrikoos. In de mond valt de wijn op door zijn frisse en droge stijl die mooi in balans zijn gebracht.

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Serveer aan 6° als aperitief, bij asperges, sushi of een gerecht met oosterse kruiding.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie