Terug naar aanbod

€ 8.85

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Côté Sud IGP Catal 2022

Producent: Familie Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes Catalanes

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Syrah, grenache noir

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

De wijngaarden van deze Côté Sud zijn gelegen aan de voet van de Pyreneeën en staan zuid gericht om voldoende rijpheid te bekomen. Het is een blend van syrah die vooral zorgt voor de kruidige toets in de wijn en de grenache noir die elegantie en rood fruit biedt aan deze cuvée. Een perfecte mix voor een sappige en zachte wijn uit de Roussillon.

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Serveer aan 16° bij een BBQ, een zacht stoofpotje of bij kaas omwille van zijn zachte tannines.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie