Terug naar aanbod

€ 18.85

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Léa C du RousV LesAspres 2021

Producent: Familie Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes du Roussillon Les Aspres

Alcoholgehalte: 14,5%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache noir, carignan, syrah

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat  al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

Deze cuvée is genoemd naar de dochter van de wijnmaker en is afkomstig van wijngaarden die op 400m hoogte liggen en beschermd worden door de Canigou, één van de hoogste bergen in de streek. Het is een blend van de beste percelen grenache noir (50%), carignan (30%) en syrah (20%). Met slechts een opbrengst van 18hl per HA hebben we hier een geconcentreerde wijn die voor 20% rijpt op Bourgondische eiken vaten. In de neus hebben we kruidige aroma's van de garrigues (lokale struikgewas), rijp fruit en wat gebrandheid van het vat. In de mond proeven we een krachtige wijn van rijp fruit, fruitconcentratie maar met een elegante en fijne finish die ons doet verlangen naar een volgend glas. Een toppertje !!

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Geniet aan 17° bij rood vlees op de grill met een ratatouille of een stoofpotje van lam.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie