Terug naar aanbod

€ 11.75

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Maury VDN Grenat 2021 50cl

Producent: Famille Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete wijn

Appelatie: Maury Doux AOP

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 50cl

Druivenras: Grenache noir

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat  al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

De Grenat komt van de terroir Maury waar men vooral zoete wijnen van produceert. Tijdens de gisting voegt men alcohol toe aan het sap waardoor de gisting stopt en er natuurlijke suikers overblijven. 
Deze Maury wordt gemaakt van 100% grenache waarvan de wijnstokken op shiste grond staan en 45 jaar oud zijn. De opbrengst per hectare is slechts 15lit. De druiven worden manueel geplukt, één per één om de meest rijpe druiven te kunnen plukken. Hier gebeurt de eerste selectie in de wijngaard. Daarna volgt nog een selectie in de cuverie.
De aroma's van rijpe kersen en cassis stuiven uit het glas. De mond is zacht, zoet met een fijn zuurtje op het einde. Een erg mooie balans !

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Serveer aan 12-14° bij een chocolade dessert met een coulis van framboos of bosvruchten. Eveneens passend bij sterke kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie