Terug naar aanbod

€ 14.95

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Muscat de Noël 2022

Producent: Familie Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete wijn

Appelatie: Muscat de Rivesaltes

Alcoholgehalte: 115%

Bewaarkracht: 2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Muscat petits grains, muscat d'alexandrië

De Roussillon is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje . Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt meestal onder de appellatie Muscat de Rivesaltes.
De familie Lafage bestaat  al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.
Deze mooi gepresenteerde fles heeft een gele schijn en aroma's van roos, peer en citrus. De smaak is goed gebalanceerd zodat de zachte smaken accorderen met de frisheid in de wijn. Meer info op www.domaine-lafage.com


Gerecht

Serveer aan 4-5° bij foie gras, blauwe schimmelkaas, fruitdesserts of een gebak. De Fransen drinken dit graag als apero !


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie