Terug naar aanbod

€ 33.95

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Narassa IGP Catal 2021 Magnum

Producent: Famille Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes Catalanes IGP

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: 6-8 jaar

Inhoud: 150cl

Druivenras: Grenache, syrah

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat  al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

De Narassa komt van de terroir Maury waar men vooral zoete wijnen van produceert. Maar toen de plukkers nog enkele rijen grenache ontdekten die vergeten waren, heeft men deze druiven droog gevinifieerd. het resultaat was verbluffend. De Narassa was geboren ! Hij is gemaakt van 70% grenache en 30% syrah.met een rendement van slechts 28hl/ha. In het glas zien we een donker rode wijn met een open neus van rijp fruit, garrigues kruiden en een pepertoets. In de mond proeven we een volrijpe wijn met zachte tannine die getemd worden door de sappigheid. Een frisse finale geeft de wijn lengte en elegantie.

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Serveer aan 17° bij een lamsbout, gekruid rood vlees op de grill of bij een chocoladedessert.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie