Terug naar aanbod

€ 11.25

Winkelwagen
Frankrijk

Domaine Lafage,Nereda Blanc IGP CC BIO 2023

Producent: Famille Lafage

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Côtes Catalanes IGP

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Rolle, roussanne

Côtes Catalanes is gelegen tussen de stad Perpignan en de grens met Spanje en ligt in het wijngebied van de Roussillon. Het gebied ligt nabij de zee en is erg rotsachtig met arme grond vol schiste-stenen wat zorgt voor karaktervolle wijnen in het glas. In de wijnwereld wordt de Roussillon meestal in één naam genoemd met de Languedoc terwijl we hier toch een aparte wijnstijl ontdekken waarbij de grenache-druiven een erg belangrijke rol spelen. Naast de wijn is de streek evengoed bekend omwille van de versterkte rode wijnen zoals Maury of Banyuls. Daarnaast worden er ook fijne Muscat-wijnen gemaakt.
De familie Lafage bestaat  al 200 jaar maar het is de nieuwe generatie die sinds 2001 ervoor gezorgd heeft dat het domein kon groeien en een duidelijke richting insloeg. Goede wijnen en een fijne smaak in combinatie met een uitgedokterde marketingstrategie is een voltreffer geworden.

De wijnmaker gaat de uitdaging aan om alvast een deel van de wijngaarden biologisch te behandelen. Deze blend van rolle en roussanne is de eerste cuvée van het huis dat 100% BIO gemaakt is. Na de oogst gist de wijn 12 uren in cuve. 15% van de wijn krijgt een houtopvoeding in barriques. De finale blend resulteert in een licht gele wijn met aroma's van witte bloemen en citrus. In de mond proeven we een frisse stijl met een lichte ziltigheid en een mooi evenwicht tussen de zachtheid en de zuren.

Meer info op www.domaine-lafage.com 


Gerecht

Serveer aan 6° bij sushi,schaaldieren of gebakken vis.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie