Terug naar aanbod

€ 10.50

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Dorrance Rosé 2020

Producent: Christophe Durand

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rosé

Appelatie: Swartland

Alcoholgehalte: 12,5 %

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cinsault

Dorrance Wines is één van de weinige urban wineries in de wereld. In het hartje van Kaapstad baat Christophe Durrand een mooie bistro uit met tapas uit de Franse keuken (www.bouchon.co.za). Achterin het gebouw is er een heuse wijnmakerij met vaten en drukpersen. De wijnmaker selecteert grondig diverse wijngaarden in de Western Cape en maakt zijn wijnen in centrum Kaapstad. Deze Dorrance Rosé is gemaakt van 100% cinsault, een druif die sterk in opkomst is in Z-A. De druiven zijn afkomstig van Swartland, een dor bijna woestijnachtig landschap maar erg geschikt voor karaktervolle druiven. Deze zalmkleurige rosé blinkt in het glas. De geuren van vers rood fruit zoals aardbei en framboos stuiven het glas uit. De wijn proeft zoals een rosé dient te smaken... fris fruitig met een zekere elegantie en een aangename frisheid. Meer info op www.dorrancewines.com


Gerecht

Serveer aan 6° bij een zomerse BBQ maar past zeker ook bij salades van zeevruchten, oosterse gerechten met kerrie of andere pikante kruiden.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie