Terug naar aanbod

€ 19.95

Winkelwagen
Frankrijk

Du Breuil,Clos du Frère Etienne Anjou BIO2020

Producent: Château du Breuil

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Anjou

Alcoholgehalte: 14.5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin blanc

Château du Breuil is een gevestigde waarde in Anjou (Loire). Het kasteel is gelegen in het hart van de Côteaux du Layon, bekend omwille van de fijne zoete wijnen. Maar men maakt er ook heerlijke witte wijnen die net als de zoete wijn gemaakt is van de chenin blanc druif. Een onderschatte druivensoort die in vele gedaantes kan verschijnen.
Het kasteel werd rond 2010 overgenomen door een gepassioneerde investeerder die het ganse productieproces geoptimaliseerd heeft en resoluut de reconversie naar BIO heeft gerealiseerd. Deze Clos du Frère Etienne is hiervan hét voorbeeld. Men verlaagde het rendement van de Anjou Blanc fors en gaf hem een opvoeding op barriques. Het resultaat is een chenin blanc van erg hoge kwaliteit met een perfect evenwicht op de zoet-zuur balans. Hier vind je geen expressieve aroma's zoals in een sauvignon blanc maar discrete geuren van steenfruit, honing en mineralen. De mond proeft een volle en krachtige wijn met zacht fruit en fijne zuren die de wijn lengte geven. Een pareltje ! www.chateaudubreuil.eu


Gerecht

Serveer aan 8° bij warme visgerechten met eventueel een beurre blanc saus of gebakken coquilles. Ook passend bij oosters gekruide gerechten. Probeer deze wijn ook bij diverse kazen zoals een Camembert..






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie