Terug naar aanbod

€ 20.75

Winkelwagen
Frankrijk

Du Breuil, Côteaux du Layon BIO 2022

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete witte wijn

Appelatie: Coteaux du Layon

Alcoholgehalte: 11.5 %

Bewaarkracht: + 10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin Blanc

Château du Breuil is een gevestigde waarde in Anjou (Loire). Het kasteel is gelegen in het hart van de Côteaux du Layon, bekend omwille van de fijne zoete wijnen. Maar men maakt er ook heerlijke witte wijnen die net als de zoete wijn gemaakt is van de chenin blanc druif. Een onderschatte druivensoort die in vele gedaantes kan verschijnen.
Het kasteel werd rond 2010 overgenomen door een gepassioneerde investeerder die het ganse productieproces geoptimaliseerd heeft en resoluut de reconversie naar BIO heeft gerealiseerd.
De zoete wijnen van de Côteaux du layon zijn uitzonderlijk. Naast de natuurlijke zoete smaak bieden ze steeds een ongekende frisheid die de wijn zoveel elegantie geeft.
De druiven van deze wijn worden laat geplukt (eind oktober, begin november) waardoor er een grote concentratie aan suikers aanwezig is. Bij zoete wijnen stopt de gisting van de suikers voortijdig zodat er nog restsuikers in het sap blijven. Deze suikers geven de Coteaux du Layon zijn natuurlijke zoete smaak. De pluk gebeurt in verschillende beurten (tries). Telkenmale plukt men alleen de duiven die op dat moment ideaal zijn voor de zoete wijn. De persing en de gisting verlopen erg traag waarna het sap voor 6 maanden nog in contact blijft met de pelletjes. 
Het resultaat is verbluffend....  in de neus zijn er de geuren van ananas, exotisch fruit en een zekere agrume. De mond start zacht en zoet met een opmerkelijke frisheid die de wijn een boost geeft. .www.chateaudubreuil.eu


Gerecht

Serveer aan 8° bij foie gras met een fruitgarnituur of bij een fruitdessert (eventueel het fruit marineren met deze wijn …)


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie