Terug naar aanbod

€ 13.70

Winkelwagen
Frankrijk

Du Breuil, Le Grolleau rouge IGP BIO 2022

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: IGP Val de Loire Rouge

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grolleau noir

Château du Breuil is een gevestigde waarde in Anjou (Loire). Het kasteel is gelegen in het hart van de Côteaux du Layon, bekend omwille van de fijne zoete wijnen. Maar men maakt er ook heerlijke witte wijnen die net als de zoete wijn gemaakt is van de chenin blanc druif. Een onderschatte druivensoort die in vele gedaantes kan verschijnen. De dominante druiven bij de rode wijnen zijn de beide cabernets met daarnaast gamay en ... de minder bekende grolleau noir. 
Het kasteel werd rond 2010 overgenomen door een gepassioneerde investeerder die het ganse productieproces geoptimaliseerd heeft en resoluut de reconversie naar BIO heeft gerealiseerd. 
Deze 100% Grolleau Noir is een buitenbeentje in de wijnwereld en is eerder een uitzondering dan de regel in deze regio. Na de pluk laat men de wijn nog 6 maanden sur lie (met de pelletjes) om de wijn te verzachten. Het resultaat is een fruitige wijn met een lichte structuur die je gerust iets frisser mag serveren. De neus is kruidig, perpertoets en rood fruit. De mond is fijn en elegant met aangenaam fruit. www.chateaudubreuil.eu


Gerecht

Combineer aan 15° met charcuterie, een BBQ of bij kaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie