Terug naar aanbod

€ 13.70

Winkelwagen
Frankrijk

Du Breuil, Les Rochettes Anjou bl BIO 2022

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Anjou Blanc

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin blanc, chardonnay, sauvignon blanc

Château du Breuil is een gevestigde waarde in Anjou (Loire). Het kasteel is gelegen in het hart van de Côteaux du Layon, bekend omwille van de fijne zoete wijnen. Maar men maakt er ook heerlijke witte wijnen die net als de zoete wijn gemaakt is van de chenin blanc druif. Een onderschatte druivensoort die in vele gedaantes kan verschijnen.
Het kasteel werd rond 2010 overgenomen door een gepassioneerde investeerder die het ganse productieproces geoptimaliseerd heeft en resoluut de reconversie naar BIO heeft gerealiseerd. Les Rochettes is een originele blend van  80% chenin blanc, chardonnay (10%) en sauvignon (10%). Na de manuele oogst rijpt de wijn nog 6 maanden sur lie om de wijn wat body te geven. De neus is vrij expressief met aroma's van bloemen, steenfruit en een honingtoets. in de mond domineert de chenin die de wijn volume en mooi fruit geeft, aangevuld met de elegantie van de chardonnay en de frisse toetsen van de sauvignon. Een mooi gebalanceerde wijn ! www.chateaudubreuil.eu


Gerecht

Serveer aan 6° als aperitief met hapjes, een ovenschotel van vis en witte wijn, gebakken coquilles met een oosterse toets of een grillade.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie