ZOMERUREN

WIJ BLIJVEN GANS DE ZOMER OPEN ! 

Naar website

Terug naar aanbod

€ 32.50

Winkelwagen
Frankrijk

Dureuil-Janthial, Rully 1°Cru Meix Cadot 2018

Producent: Dureuil-Janthial

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Rully 1er Cru Meix Cadot

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Rully is een wijngebied in Bourgogne 40km ten zuiden van Beaune (Côte Chalonnaise). Het is een prachtig golvend landschap rond het pittoreske stadje Rully. Alle witte wijnen worden gemaakt van chardonnay. Deze cuvée komt van een wijngaard die als 1er Meix Cadot geklasseerd staat. Deze wijngaard is erg goed gelegen en heeft een erg goede bodemstructuur. Mineralige wijn die eens in uw glas wat tijd nodig heeft om tenvolle zijn aroma's vrij te geven. Serveer de wijn dan ook niet te koud. 8-10 graden is een ideale temperatuur. De wijn rijpt 1 jaar op hout en dat merken we vooral in zijn jeugd. Het hout in deze Meix is nog aanwezig maar vindt een mooie eenheid met het vele fruit. Strakke wijn (ook afhankelijk van het jaartal) met een mooi evenwicht tussen de frisse toetsen en het zachte van de chardonnay. Meer info op www.dureuiljanthial-vins.com


Gerecht

Serveer bij fijne visgerechten zoal tarbot op zijn vel gebakken met een ingekookte jus en primeurgroentjes. Na enkele jaren veroudering ook passend bij gevogelte. Eventueel inzetbaar bij kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie