Terug naar aanbod

€ 13.75

Winkelwagen
Frankrijk

Echardières, Chenonceaux rouge 2022

Producent: Luc Poullain

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Touraine Chenonceaux

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 6-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cot, cabernet franc

De wijngaarden van dit domein liggen aan de oevers van de Cher, nabij het kasteel van Chenonceau. De wijnmaker , Luc Poullain, kocht enkele jaren het domein bouwde deze verder uit tot een gereputeerd huis in de streek. Strenge selectie in de wijngaarden en respect voor de natuur zijn erg belangrijk. Hij is tevens ook de president van de nieuwe appellatie "Touraine Chenonceaux" (2014). Hier gelden strengere regels ivg met Touraine. Vooral inzake beheer van de wijngaarden dient men zich te houden aan ecologische principes : bewerking van de bodem, rendementen per plant, behandelingen tegen ziektes,... Deze Long Bec is gemaakt van cot (malbec) en cabernet franc. Binnen de appellatie moet er in de rode wijn min. 50% cot (= malbec) aanwezig zijn. Voor deze cuvée selecteert hij de oude wijnstokken die laag rendement geven. Donker gekleurde kersenrode wijn met aroma's van cassis, pruimen en griotte. In de mond proeven we een pittige wijn met zachte tannine en zacht fruit. Meer info : www.domaine-echardieres.com


Gerecht

Serveer aan 17-18 graden bij een aprelhoen met rode wijnsaus. Ook geschikt bij kip, fazant of een gegrild stuk rood vlees. Vanwege zijn fruitig karakter ook passend bij kaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie