Terug naar aanbod

€ 8.65

Winkelwagen
Frankrijk

Echardières, Touraine rosé 2022

Producent: Luc Poullain

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rosé wijn

Appelatie: Touraine

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cabernet franc, côt (malbec) , gamay, pinot d'aunis , grolleau

Toen Luc Poullain in 2000 het wijngoed kocht was er heel wat werk aan de winkel. Vooral omdat deze wijnmaker wou streven naar een kwaliteitsvolle wijn. De wijnstreek Touraine (Loire) was namelijk jaren het toonbeeld van magere, flauwe wijnen en was de reputatie niet echt goed. Sinds enkele jaren zijn er jonge wijnbouwers (vooral langs de rivier de Cher) die streven naar betere kwaliteit.

Deze Touraine is gemaakt van 3 belangrijke druiven uit de Loire. De cabernet franc die structuur geeft , de côt of malbec die zorgt voor de body van de wijn en tenslotte de gamay die een flinke portie jong rood fruit toevoegt. De peper en het zout komt van de pinot d'aunis en de grolleau.
De wijnmaker kiest hier voor lage rendementen en een doorgedreven selectie. Hij perst de druiven en laat de wijn 6 maanden sur lie. Dit resulteert in een zalmkleurige fijne en frisse rosé met aroma’s van rood fruit zoals framboos en aardbei.

Meer info : www.domaine-echardieres.com


Gerecht

Serveer als apero, geniet bij een zomerse bbq. of serveer bij oosters gekruide grechten.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie