Terug naar aanbod

€ 9.35

Winkelwagen
Frankrijk

Echardières, Touraine sauvignon 2023

Producent: Luc Poullain

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Touraine

Alcoholgehalte: 12,50%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sauvignon blanc

Toen Luc Poullain in 2000 het wijngoed kocht was er heel wat werk aan de winkel. Vooral omdat deze wijnmaker wil streven naar een kwaliteitsvolle wijn. De wijnstreek Touraine was jaren het toonbeeld van magere, flauwe wijnen die vooral gericht was op massaproductie. Sinds enkele jaren zijn er jonge wijnbouwers (vooral langs de rivier de Cher) die streven naar kwaliteit ipv kwantiteit. Deze Touraine is gemaakt van sauvignon blanc, een druif die ook het mooie weer maakt in Sancerre en Pouilly Fumé. Luc Poullain slaagt er in om de typiciteit van de druif te bewaren. Bemerk zijn expressieve aroma's van groene appel en vlierbloesem. We proeven een frisse witte wijn met een mooie balans in de afdronk. Meer info : www.domaine-echardieres.com


Gerecht

Serveer deze frisse wijn aan 6° bij koude (vis)gerechten of als aperitief.  Ook passend bij gegrilde of gebakken vis zoner al te rijke sauzen. 
Probeer deze wijn ook eens bij een lauw geitenkaasje (Crottin de Chavignol) met een fris slaatje. Een schitterende combinatie !


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie