Terug naar aanbod

€ 11.35

Winkelwagen
Frankrijk

Emilien Jean ,Pte Colline Rouge C Marman 2022

Producent: Emilien Jean

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes du Marmandais

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, abouriou

Côtes du Marmandais is een kleine appellatie op een boogscheut van Bordeaux. De meeste wijnen worden door de coöperatieve geproduceerd. Alleen Elian Da Ros was hierop een uitzondering. Tot deze jonge man zijn vader kon overtuigen om zich terug te trekken uit de coöperatieve om zodat hij zijn eigen wijn kon maken. Van meet af koos Emilien voor een biologische teelt en het gebruik van de lokale druif abouriou. De wijnmaker streeft er naar zo natuurlijk mogelijk te werken en gebruikt voor deze cuvée geen houtopvoeding en bewerkt op biologische wijze zijn wijngaarden !
Deze cuvée is gemaakt van 85% merlot en 15% abouriou. Deze laatste is een regionale druif die veel structuur maar ook een zekere zachtheid biedt aan de wijn.  De neus geeft zich meteen in het glas. Aroma's van primair rood fruit en een kruidige toets. De tannines zijn weinig aanwezig maar toch heeft de wijn een zekere intensiteit. Elegant en sappig ! Meer info www.emilienjean.com


Gerecht

Serveer aan 16° bij charcuterie, kaas of gegrild vlees.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie