Terug naar aanbod

€ 16.70

Winkelwagen
Frankrijk

Enclos des Roses, Gaillac Blanc sec 2019

Producent: Aurilie Balaran

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Gaillac

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 3-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Mauzac

Gaillac is een wijnregio dat behoort tot het Zuidwesten van Frankrijk. Een minder gekende appellatie al maakt men er zowel witte, rode als zoete wijnen. Bovendien gebruikt men hoofdzakelijk regionale druivenrassen en dat siert hen.
Aurelie Barlaban groeide op in het wijnbedrijf van haar vader (Domaine d'Escausses) en nam in 2007 een ander domein over in Gaillac. De wijngaarden hebben een schitterende ligging en bovendien zijn er hier alleen oude wijnstokken van 30-40 jaar oud. In combinatie met lage rendementen en een gemeten wijnopvoeding komt Aurelie tot een erg mooi resultaat.
Deze droge witte wijn komt van wijngaarden die 30-50 jaar oud zijn en is gemaakt van de mauzac-druif. Hij rijpt 10 maanden op eiken vaten waarvan 25% telkens vernieuwd wordt.
Tijdens de pluk wordt in de wijngaard sterk getriëerd. De opbrengst per hectare is amper 20hl wat bijzonder weinig is.
Het is een intense wijn met aroma's van rijp fruit, gedroogde vruchten en gebrande toetsen van het eiken vat. Het geconcentreerde fruit is zeker opgewassen tegen de houtlagering, ze tillen elkaar op tot een hoger niveau ! In de mond hebben we een zachte aanzet, rijp en vol en eindigt mooi met frisse zuren. Meer info op www.famillebalaran.com


Gerecht

Serveer deze intense wijn bij rijke visgerechten zoals tarbot met boschampignons of witlof, rijpe kazen of bij gevogelte met een blanke saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie