Terug naar aanbod

€ 17.25

Winkelwagen
Frankrijk

Enclos des Roses, Gaillac rouge 2019

Producent: Aurelia Barlaban

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Gaillac

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 4-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Fer servadou, duras, merlot

Gaillac is een wijnregio dat behoort tot het Zuidwesten van Frankrijk. Een minder gekende appellatie al maakt men er zowel witte, rode als zoete wijnen. Bovendien gebruikt men hoofdzakelijk regionale druivenrassen en dat siert hen. Aurelie Barlaban groeide op in het wijnbedrijf van haar vader (Domaine d'Escausses) en nam in 2007 een ander domein over in Gaillac. De wijngaarden hebben een schitterende ligging en bovendien zijn er hier alleen oude wijnstokken van 30-40 jaar oud. In combinatie met lage rendementen en een gemeten wijnopvoeding komt Aurelie tot een erg mooi resultaat. In deze cuvée is er een blend van fer servadou (of braucol), duras en merlot. De wijn rijpt 1 jaar op hout (1/2 nieuw) wat we ook merken aan de aroma's. Een vleugje vanille ondersteunt het vele zwarte fruit. We proven een erg harmonieuse wijn met een sappig karakter.


Gerecht

Serveer bij kalfsvlees met groentjes, varkenshaasje met een zachte pepersaus of serveer omwille van zijn zacht karakter bij een kaasschotel. Serveren aan 18°


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie