Terug naar aanbod

€ 8.95

Winkelwagen
Frankrijk

Escausses, Bons Vivants Gaillac rosé 2022

Producent: Familie Balaran

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rosé

Appelatie: Gaillac

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Syrah, braucol

Gaillac is niet meteen de meest bekende wijnregio in Frankrijk. Toch vinden we er een mooi pallet van witte, rode, zoete, mousserende én rosé-wijnen. Het is gelegen tussen Albi en Conde, in het zuidwesten van Frankrijk. Een erg rustige streek met mooie glooiende landschappen.
Domaine d'Escausses is een familiebedrijf die op kleinschalige wijze en in samenspel met de natuur Gaillac wijnen maakt. Deze rosé is gemaakt van syrah en braucol. Deze laatste is een lokaal druivenras die een eigen karakter aan de wijn geeft. Maar ook de aanplant van syrah is in deze regio toch erg aanwezig.
Na een kort contact met de pelletjes verkrijgt men de mooie roze kleur in de wijn en verwijdert men het sap van de schilletjes. De aroma's in de wijn van rood fruit en aardbei zijn aangenaam en vullen erg goed de smaak aan die een zachte start kent met een fijne frisheid in de afdronk. Meer info : www.famillebalaran.com


Gerecht

Serveer aan 5° bij BBQ, apero of een slaatje met vis.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie