Terug naar aanbod

€ 8.95

Winkelwagen
Frankrijk

Escausses,Bons Vivants,Gaillac Sec 2022

Producent: Famille Balaran

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Gaillac

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Muscadelle, loin de l!oeuil, sauvignon bl

Gaillac is niet meteen de meest bekende wijnregio in Frankrijk. Toch vinden we er een mooi pallet van witte, rode, zoete, mousserende én rosé-wijnen. Het is gelegen tussen Albi en Conde, in het zuidwesten van Frankrijk. Een erg rustige streek met mooie glooiende landschappen waartussen de rivier de Tarn haar weg vindt.
Domaine d'Escausses is een familiebedrijf die op kleinschalige wijze en in samenspel met de natuur Gaillac wijnen maakt. Deze cuvée is gemaakt van 50% muscadelle aangevuld met 25% loin de l'oeil en 25% sauvignon. Lokale druivenrassen die een eigen karakter aan de wijn geven. De wijn rust na de gisting zo'n 5 maanden sur lie. Dit wil zeggen dat men het sap in contact houdt met de most (restanten van de druif). Fruitige wijn met aroma's van bloemen en ananas. In het glas vinden we een mooi evenwicht tussen de zachtheid van de wijn en zijn frisheid. www.famillebalaran.com


Gerecht

Serveer aan 5° bij koude visgerechten, gebakken vis zonder te krachtige saus of als apero


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie