Terug naar aanbod

€ 8.95

Winkelwagen
Frankrijk

Escausses, Bons Vivants VdFrance rouge 2022

Producent: Famille Balaran

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Vin de France

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Gamay, syrah

Gaillac is niet meteen de meest bekende wijnregio in Frankrijk. Toch vinden we er een mooi pallet van witte, rode, zoete, mousserende én rosé-wijnen. Het is gelegen tussen Albi en Conde, in het zuidwesten van Frankrijk. Een erg rustige streek met mooie glooiende landschappen waartussen de rivier de Tarn haar weg vindt.
Domaine d'Escausses is een familiebedrijf die op kleinschalige wijze en in samenspel met de natuur Gaillac wijnen maakt. Wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit. Deze cuvée is een blend van de fruitige gamay met de kruidige syrah. Hij heeft een kersenrode kleur met een paarse rand en heeft expressieve aroma's van bosbessen, cassis en een kruidige ondertoon. De smaak is sappig en met veel krokant fruit die de wijn een mooie nasmaak geeft . www.famillebalaran.com


Gerecht

Geniet aan 16° bij een charcuterieschotel, een slaatje met kip of als dagdagelijkse wijn bij vleesgerechten. Ook passend bij sommige visgerechten.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie