Terug naar aanbod

€ 9.70

Winkelwagen
Frankrijk

Escausses, Bons Vivants VdP Tarn moelleux2022

Producent: Familie Balaran

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete wijn

Appelatie: VDP Côtes du Tarn

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Petit manseng, sauvignon blanc

Gaillac is niet meteen de meest bekende wijnregio in Frankrijk. Toch vinden we er een mooi pallet van witte, rode, zoete, mousserende én rosé-wijnen. Het is gelegen tussen Albi en Conde, in het zuidwesten van Frankrijk. Een erg rustige streek met mooie glooiende landschappen waartussen de rivier de Tarn haar weg vindt.
Domaine d'Escausses is een familiebedrijf die op kleinschalige wijze en in samenspel met de natuur Gaillac wijnen maakt. Deze Moelleux is gemaakt van petit manseng en sauvignon blanc. 2 druiven met tegengestelde eigenschappen. De petit manseng is gekend van de Jurançon-wijnen en is een druif die erg goed rijpt en een mooi natuurlijk suikergehalte kan behalen. Sauvignon blanc darentegen is een vroegrijpe druif met een fris karakter. Het samenvoegen van beiden biedt een mooie balans in de wijn. geen plakkerige wijn maar een licht zoete, fijne wijn.
Mooie aroma's van rijpe ananas strelen onze neus. De mond is zacht, licht zoet met een fijn zuurtje op het eind. Een Bon Vivant-wijn.... Meer info : www.famillebalaran.com


Gerecht

Serveer aan 5° bij fruitdesserts, gebakken ananas of zoals de Fransen als apero.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie