Terug naar aanbod

€ 28.45

Winkelwagen
Frankrijk

Estoublon, Baux de Provence rouge BIO 2016

Producent: Familie Schneider

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Les Baux de Provence

Alcoholgehalte: 13.4%

Bewaarkracht: 7-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache, syrah, mouvedre, cabernet sauvignon

Dit domein is gelegen in La Vallée des Baux, een erg mooie regio in de Provence. Het domein kent een reeds een lange geschiedenis die terug gaat tot de 15° eeuw. Het wijnmaken kent vooral na 1998 zijn heropleving door de overname van de huidige eigenaar, de Familie Schneider. Naast het wijnmaken is het huis vooral bekend omwille van zijn olijfbomen. Tapenades, olie, olijven,... worden tot de beste van Frankrijk gerekend (verkrijgbaar in De Vinotheek). De wijngaarden beslaan 18 ha en worden op biologische wijze onderhouden. Deze cuvée is een blend van grenache, syrah en mourvêdre. Daar wordt 10% cabernet sauvignon toegevoegd.Hij gist en rijpt op eiken vaten. Het resultaat is een donkerrode, wijn die in het glas mooi blinkt. Kruidige aroma's en rijpe cassisgeuren typeren de wijn. Hij heeft wat tijd nodig om zijn kwaliteiten volop te etaleren. Zeker in zijn jeugd dient de wijn vooraf geopend of gekarrafeerd te worden om de wijn te verzachten. Toch zijn de tannines mooi in balans met het sappige fruit en een opmerkelijke frisheid. Meer info op www.estoublon.com


Gerecht

Geniet aan 17° bij een goed gekruide côte à  l'os op de grill of een lamsbout traag gegaard in de oven. Uiteraard ook geschikt bij haarwild.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie