OOK IN DE LOCKDOWN BLIJVEN WIJ OPEN (ZONDER AFSPRAAK)

Je hoeft geen afspraak te maken om naar De Vinotheek te komen winkelen. We zijn een essentiële winkel.
Uiteraard respecteren onze klanten de maatregelen die De Vinotheek neemt om veilig te kunnen winkelen.

Naar website

Terug naar aanbod

€ 11.45

Winkelwagen
Frankrijk

Estoublon, La Réserve Blanc 2018

Producent: Familie Schneider

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Vin de Pays des Alpilles

Alcoholgehalte: 13.4%

Bewaarkracht: 6-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache blanc, marsanne, roussane

Dit domein is gelegen in La Vallée des Baux, een erg mooie regio in de Provence. Het domein heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot de 15° eeuw. Het wijnmaken kent vooral na 1998 zijn heropleving door de overname van de huidige eigenaar, de Familie Schneider. Naast het wijnmaken is het huis vooral bekend omwille van zijn olijfbomen. Tapenades, olie, olijven,... worden tot de beste van Frankrijk gerekend (verkrijgbaar in De Vinotheek). De wijngaarden beslaan 18 ha en worden op biologische wijze onderhouden. Deze witte parel van het domein is een gastronomische wijn. Vol en krachtig van smaak die je kan serveren bij gekruide visgerechten of zelfs bij gevogelte. De wijnmaker maakt hier een blend van grenache blanc, marsanne en roussane. 3 Druiven met een specifiek karakter, aroma's en smaken. Samen vormen ze een mooi geheel en dat proeven en ruiken we. De wijn rijpt deels in hout en deels op beton waarbij telkens de schilletjes meeweken in het sap. Dit resulteert in een complexe, volumuneuze wijn. Meer info op www.estoublon.com


Gerecht

Geniet aan 7° bij tarbot op zijn vel gebakken met een zuiderse garnituur. Eveneens te combineren met gevogelte of geaffineerde kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie