Terug naar aanbod

€ 9.35

Winkelwagen
Frankrijk

Eulalie, Le Sauvignon 2023 BIO

Producent: Isabelle Coustal

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Minervois Blanc

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sauvignon blanc

Minervois is gelegen in het uiterste zuiden van Frankrijk (Languedoc). Warme zomers en gematigde winters typeren het klimaat. het gebied is bovendien erg droog. Château Sainte-Eulalie kent zijn ontstaan in de 19de eeuw. Het domein is gelegen bovenaan het dorpje La Livinière Het mooie herenhuis is omgeven door de wijngaarden van het domein. Sinds 1996 is het domein overgenomen door 2 jonge oenologen. Het is vooral Isabelle Coustal die de leiding in handen heeft. Met oog op kwaliteit en vooral veel fruit in de wijn heeft ze doorheen de jaren een mooie reputatie opgebouwd. Haar erkenning in één van de belangrijkste wijngidsen van Frankrijk (Revue des Vins de France) is de kers op de taart. Vanaf 2022 zal het domein haar BIO-certificaat behalen !
Deze sauvignon heeft een pittig karakter. In de neus merken we de frisse appeltoetsen met een hint naar exotisch fruit. In de mond start de wijn speels en levendig met op het eind mooie zuren die de wijn lengte en finesse geven. Een mooie balans. www.chateausainteeulalie.com


Gerecht

Geniet aan 6° bij gegrilde scampi of langoustines. Een salade van vis of kip met en zachte vinaigrette. Uiteraard ook een uitstekend aperitief !


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie