Terug naar aanbod

€ 9.35

Winkelwagen
Frankrijk

Eulalie, Minervois Plaisir d'Eulalie 2022

Producent: Isabelle Coustal

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Minervois

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache, syrah, carignan

Minervois is gelegen in het uiterste zuiden van Frankrijk (Languedoc). Warme zomers en gematigde winters typeren het klimaat. het gebied is bovendien erg droog. Château Sainte-Eulalie kent zijn ontstaan in de 19de eeuw. Het domein is gelegen bovenaan het dorpje La Livinière Het mooie herenhuis is omgeven door de wijngaarden van het domein. Sinds 1996 is het domein overgenomen door 2 oenologen. Het is vooral Isabelle Coustal die de leiding in handen heeft. Met oog op kwaliteit en vooral veel fruit in de wijn heeft ze doorheen de jaren een mooie reputatie opgebouwd.

De Plaisir d'Eulalie wordt gemaakt van 30% syrah, 30% grenache en 40% carignan. De wijnstokken zijn jong maar leveren een zeer mooi resultaat waarbij het fruit in de wijn een belangrijke rol speelt. De wijn rijpt niet op eik maar in betonnen cuves. Hierdoor wordt met respect voor de rijpheid van de druiven een sappige wijn gemaakt. Hij heeft een mooie kersenkleur. De aroma's van vijgen, kruiden en cassis strelen onze neus. In de mond is de wijn zacht met een behoorlijke structuur. De tannine zijn present maar verhinderen niet dat dit een erg elegante wijn is.

Meer info : www.chateausteeulalie.com


Gerecht

Te serveren als passe-partout bij kruidige gerechten of bij een BBQ. Schenken aan 16°.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie