Terug naar aanbod

€ 39.90

Winkelwagen
Italië

Fossacolle, Brunello di Montalcino 2015

Producent: Marchetti Sergio

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Brunello di Montalcino

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sangiovese

Het familiaal domein in het zuiden van Montalcino is slechts 4 hectare groot.Het wordt gerund door Sergio Marchetti maar het is zijn schoonzoon Adriano Bambagioni die zich onfermt over de vinificatie. Montalcino is vooral bekend omwille van de schitterende Brunello-wijnen. Daarnaast maakt bijna ieder domein een Rosso di Montalcino (minder vatrijping) en een IGT (Vin de Pays) Rosso di Toscana. Brunello wordt gemaakt van de sangiovese grosso. Deze druif heeft maar weinig te lmaken met de sangiovese uit Chianti. Hier zijn de wijnen genereuzer, krachtiger en zuiders zacht. Deze wijn rijpt 12 maanden op fusten van 25hl, daarna nog eens 12 maanden op barriques (225l) waarna de wijn nog eens 12 maanden rust in betonnen cuves. Na botteling blijft de wijn 8 maanden in de kelders vooraleer deze op de markt wordt gebracht. Deze lange rijping is verplicht om het label "Brunello di Montalcino" toe te kennen. www.fossacolle.it


Gerecht

Serveer aan 18° na enkele jaren rijping bij rijke Italiaanse gerechten. Uiteraard ook passend bij rood vlees op de grill.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie