Terug naar aanbod

€ 13.35

Winkelwagen
Frankrijk

Gaudrelle, Vouvray sec tendre 2015

Producent: A. Monmousseau

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Vouvray

Alcoholgehalte: 12,50%

Bewaarkracht: 8-9 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin Blanc

Vouvray is een klein dorp op de rechteroever van de Loire ten oosten van de stad Tours. De appellatie bestaat alleen maar uit witte wijnen die bovendien allen gemaakt moeten worden van de Chenin Blanc druif. Je vindt er zowel droge als (half)zoete wijnen. Het vele werk in de wijngaard loont bij Château Gaudrelle. De druiven hebben een prima kwaliteit en worden na het plukken vergist en gerijpt in de typische grotten die men in grote aantallen in deze streek vindt. Deze Sec Tendre is een droge, zachte wijn die tussen Sec en Demi-sec zweeft. De wijnboer heeft ernaar gestreefd om de omzetting van suikers in alcohol niet volledig te laten eindigen. Hierdoor blijft er nog wat restsuiker in de wijn die hem een aangenaam licht zoet tintje geeft. Meer info : www.chateaugaudrelle.com


Gerecht

Het is een aangename aperitief wijn voor wie houdt van een licht zoete wijn.
De wijn accordeert echter zeer goed bij zoetzure (Oosterse) gerechten. Bv. Scampi met curry en ananas, Chinese keuken, … Eveneens een goede begeleider van kaasschotels.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie