Terug naar aanbod

€ 20.85

Winkelwagen
Frankrijk

Grézan, Faugères Schistes Dorés 2020

Producent: J-L Pujol

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Faugères

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 7-9 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Syrah, mourvèdre

In het uiterste zuiden van Frankrijk vinden we in de Languedoc dit mooie beschermde Château de Grézan. Jean-Louis Pujol is er de dirigent en leidt alles in goede banen. De meeste  rode wijnen op het domein worden geklasseerd als AOP Faugères terwijl de andere wijnen geklasseerd wordt als IGP d'Oc. Deze Faugères is een samenstelling van syrah (fruit en kruiden) en mourvèdre (kracht en structuur). De druiven worden manueel geplukt, getrieerd en allen de beste druiven van de percelen worden geselecteerd. De vinificatie verloopt volledig in Franse barriques van 500lit. na 12 maanden rijping wordt de wijn gebotteld zonder filtratie.  De intense purperkleurige wijn belooft in de neus veel goeds. Complex met aroma's van donker rood fruit, humus, kruiden van de garrigues en een toetsje chocolade typeren de neus. De smaak is genereus met de invloed van de krachtige mourvèdre en het sappige karakter van de syrah.  Een mooie harmonie die nog enklele jaren in de kelder kan rijpen. van www.chateaugrezan-famillecrospujol.com


Gerecht

Serveer aan 17° bij rood vlees op de grill met provençaalse kruiden. Na rijping ook geschikt als wildwijn bij bvb een hazenrug.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie