Terug naar aanbod

€ 14.65

Winkelwagen
Spanje

Guerra Vermouth rojo 1 Liter

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Vermouth

Alcoholgehalte: 15%

Inhoud: 100cl

Druivenras: Godello, mencia

Vermouth is een versterkte wijn op smaak gebracht met planten en kruiden (min 50). Vooral in de streek van Turijn worden veel Vermouth's gemaakt (Martini). Toch kent de drank zijn oorsprong in Frankrijk waar de meest bekende Nouilly Prat heet. Maar ondertussen is ook Spanje een belangrijke producent geworden.
Bij Vermouth kunnen eventueel ook suiker of zuren toegevoegd worden.

Deze Vermouth komt uit Spanje en wordt gemaakt volgens een recept uit 1879 ! Bovendien rijpt hij op houten vaten die volgens het solera-systeem afgevuld worden.


Gerecht

Vermouth wordt puur geserveerd, in cocktails of met limonades/tonics. Serveer aan 12-14°. Negroni is een bekende cocktail
De Negroni wordt direct in een gekoelde tumbler bereid. Men giet hierbij gelijke delen gin, rode (Italiaanse) vermout en het bittere Campari over enkele ijsblokjes. De cocktail wordt vervolgens gegarneerd met een halve sinaasappelschijf of een stuk zeste (buitenschil van een citrusvrucht)


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie