Terug naar aanbod

€ 15.45

Winkelwagen
Frankrijk

Guilhem, Grand V bl IGP Pays Cathare BIO 2020

Producent: Bertrand Gourdou

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: IGP Pays de Cathare

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay, sauvignon

Deze IGP komt uit de streek van Malepère en Limoux. Het gebied staat onder invloed van 2 klimatologische gordels : Atlantische en het Mediterraanse. Je treft er veeleer Atlantische druiven zoals merlot en cabernet in rood en sauvignon en sauvignon in wit. Het familiale domein wordt geleid door een getalenteerde jonge man, Bertrand Gourdou die overgeschakeld is op biologische teelt. Voor deze Grande Cuvée maakt hij een blend van 60% chardonnay, 40% sauvignon. De druiven worden manueel geplukt en alleen de beste passeren op de trieertafel. Na de gisting verdwijnt de wijn voor 6 maanden in eiken vaten. Onze neus wordt gestreeld door aroma's van ananas, exotisch fruit en mango. De chardonnay zorgt voor een zachte aanzet in de mond. Mondvullend met een zekere 'gras' die op het eind mooi wordt gecounterd door de frisheid van de sauvignon blanc. Een mooi evenwicht die de wijn een elegante toets geeft. Meer info op www.chateauguilhem.com


Gerecht

Serveer aan 8° bij een bouillabaisse of een ander zuiders (kruidig) visgerecht. Ook passend bij gevogelte zoals kip of kalkoen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie