Terug naar aanbod

€ 10.95

Winkelwagen
Frankrijk

Guilhem, Prestige Rosé BIO Malepère 2021

Producent: Bertrand Gourdou

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rosé

Appelatie: Malepère

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon

Malepère (vroeger Côtes de Malepère) situeert zich ten zuidwesten van de versterkte stad Carcassonne. De appellatie is pas recent erkend als een volwaardige appellatie in de Languedoc. Uniek aan deze afgebakende regio is dat hier geen typische Languedoc druiven zoals bv.grenache of syrah, worden gebruikt. Hier heersen de Atlantische cepages op de terroir van het Middellandse zeegebied. Het familiale domein wordt geleid door een getalenteerde wijnmaker, Bertrand Gourdou.
Deze Rosé Prestige uit de appellatie Malepère is een pareltje onder de rosé-wijnen. Onder zijn licht zalmkleurige tint verbergt hij zijn kracht maar toont hij de elegantie die we vinden in de aroma's en de smaak. De combinatie van de cabernets en de merlot lijkt op het eerste gezicht wel vreemd voor de Languedoc maar zijn voor Malepère typische druiven vanwege de Atlantische invloed in deze regio. Een perfecte blend die aantoont dat ook in de zuiderse regio's fijne wijnen gemaakt kunnen worden ! Hier zorgt de wijnmaker voor door te plukken tussen 6 en 10u 's morgens en de wijnen in perfecte omstandigheden te vinifiëren. Meer info op www.chateauguilhem.com


Gerecht

Schenk deze erg mooie rosé aan 7° bij gegrilde zalm, gebakken tonijn of bij een oosters getint gerecht.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie