Terug naar aanbod

€ 16.95

Winkelwagen
Frankrijk

Guilhem, Terrasses du Couchant rg BIO 2020

Producent: Bertrand Courdou

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Malepère

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 6-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet sauvignon

Malepère (vroeger Côtes de Malepère) situeert zich ten zuidwesten van de versterkte stad Carcassonne. De appellatie is pas recent erkend als een volwaardige appellatie in de Languedoc. Uniek aan deze afgebakende regio is dat hier geen typische Languedoc druiven zoals bv.grenache of syrah, worden gebruikt. Hier heersen de Atlantische cepages op de terroir van het Middellandse zeegebied. Het familiale domein wordt geleid door een getalenteerde wijnmaker, Bertrand Gourdou.. Voor deze Terrasses du Couchant maakt hij een blend van 60% merlot, 40% cabernet sauvignon. Een echte "Bordeaux blend" met een zuiderse toets ! De wijngaarden zijn gemiddeld 25 jaar oud en behoren tot de beste van het domein. Deze wijn rijpt na de gisting 12 maanden op Franse eik. In het glas bemerken we de kersrode kleur en ruiken we aroma's van rijp fruit, kersen en cassis, gegrillde amandelen en een vanille toets door de houtlagering. In de mond proeven we eenkrachtige wijn met presente tannine die mooi samen gaan met het vele fruit. Meer info op www.chateauguilhem.com


Gerecht

Schenk deze elegante maar krachtige wijn aan 17° bij rood vleess, een hertekalffilet of een ander krachtig vleesgerecht. Als garnituur zijn (bos)champignons of gecarameliseerd witlof erg passsend.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie