Terug naar aanbod

€ 72.90

Winkelwagen
Frankrijk

J-Philippe Fichet Meursault Chevalières 2020

Producent: J-P Fichet

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Meursault

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 6-9 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Meursault is een appellatie in Bourgogne, Côte de Beaune. De witte wijnen zijn wereldbefaamd en worden steeds gemaakt van de chardonnay-druif. De minder gekende rode wijnen komen van de pinot noir. De terroir is er uniek en dit zorgt er voor dat de wijnen erg gegeerd zijn. JP Fichet is een gedreven wijnmaker van de derde generatie. Zijn grootste zorg is het werk in de wijngaard want daar wordt de basis gelegd voor een goede wijn. En dat proef je in zijn wijnen ! De wijngaard Les Chevalières ligt hoog op de heuvel in Meursault waardoor de wijn meer diepgang heeft. De wijn ruikt discreet. Fijne minerale toetsen, mooi fruit en een lichte noisette. Een wijn die steeds in balans is en menig liefhebber zal verleiden. De wijnmaker noemt het 'un vin féminin' ! Meer info op www.domaine-fichet-meursault.be


Gerecht

Geniet aan 10° bij een fijn visgerecht zoals een tarbot gebakken op zijn vel met fijne jus en in boter gebakken asperges.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie