Terug naar aanbod

€ 99.50

Winkelwagen
Frankrijk

Jean-Phili Fichet Puligny Montrachet 1Cru2020

Producent: JP Fichet

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Puligny-Montrachet

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 5-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Dit domein ligt in het stadje Meursault dat ook een appellatie is in Bourgogne, Côte de Beaune. Op een boogscheut liggen de wijngaarden van Puligny-Montrachet die gekend zijn om hun stenig, mineraal karakter. De wijnen worden steeds gemaakt van de chardonnay-druif.  De terroir is er uniek en dit zorgt er voor dat de wijnen erg gegeerd zijn. JP Fichet is een gedreven wijnmaker van de derde generatie. Zijn grootste zorg is het werk in de wijngaard want daar wordt de basis gelegd voor een goede wijn. En dat proef je in zijn wijnen ! Deze Puligny komt van het perceel 'Les Referts' die een ondergrond heeft van okerrode aarde en kalksteen. De aroma's van van jasmijn en witte bloemen zijn fijn en tonen iets meer elegantie dan deze uit de buurgemeente Meursault. De mondstructuur is strak met aanwezige zuren die de wijn nog vele jaren kan doen rusten in een goede kelder. Meer info op www.domaine-fichet-meursault.be


Gerecht

Serveer aan 10° bij een puur visgerecht. Kort gebakken op zijn vel met de jus van boter en gestoomde groentjes. In zijn jonge jaren passend bij schelpdieren en zeevruchten. Op leeftijd ook te genieten bij kaas.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie