Terug naar aanbod

€ 67.50

Winkelwagen
Frankrijk

Jean-Phili Fichet Volnay 1er CruChampans 2020

Producent: JP Fichet

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Volnay 1er Cru

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 8-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

Dit domein ligt in het stadje Meursault dat ook een een appellatie is in Bourgogne, Côte de Beaune. De witte wijnen zijn wereldbefaamd en worden steeds gemaakt van de chardonnay-druif. Volnay ligt nabij Meursault maar hier worden alleen rode wijnen gemaakt van pinot noir. JP Fichet is een gedreven wijnmaker van de derde generatie. Zijn grootste zorg is het werk in de wijngaard want daar wordt de basis gelegd voor een goede wijn. En dat proef je in zijn wijnen ! De typische elegante neus van rood fruit en een zekere aardsheid typeren de wijn. De mond moet zich nog ontplooien om tenvolle zijn charmes te tonen. Mooie concentratie in de wijn die een behoorlijk lange afdronk heeft. Hier proef je elegantie en kracht in het glas ! Meer info op www.domaine-fichet-meursault.be


Gerecht

Serveer deze 10% pinot noir aan 17° bij gevogelte of haarwild met een fijne saus. Maar zeker ook passend bij duif, parelhoen of een degelijke charcuterieschotel met pastei.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie