Terug naar aanbod

€ 14.85

Winkelwagen
Zuid-Afrika | 2023

Julien Schaal , Pinot Noir 2023

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rode wijn

Appelatie: Walker Bay

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

Julien Schaal startte in 2011 samen met Olivier Biecher een wijndomein in Alsace (Fr). Maar zijn liefde voor Z-A, waar hij stage liep, deed hem terugkeren naar dit mooie wijnland. Met ondersteuing van Newton Johnson in de Hemel en Aarde Vallei starten ze een nieuw project. De wijngaarden liggen in de coolclimate-regio's Elgin, Hemel en Aarde en Walkerbay. Deze 100% pinot komt uit Walker Bay. Na de manuele pluk vergisten de druiven in 300 lit eiken vaten waar ze nog een 6-tal maanden verblijven. Julien gebruikt vaten uit Bourgogne om de fijne aroma's van de wijn te behouden. Meteen in de neus zitten we op pinot noir. Rood fruit domineert in het glas dat schittert met een lichte rode kleur. Na het walsen ontdekken we meer diepe aroma's van bloemen, violet en roos. In mond opent de wijn zich volledig een sappige mix van rood fruit, frisheid en een zekere aardsheid. Elegant en soepel met een groot drinkability-gehalte. Meer info op www.julienschaal.com


Gerecht

Serveer aan 16° bij gebakken eend, risotto met groene asperges, forel of gewoon bij een gevarieerde charcuterie/kaasschotel.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie